Bandić osudio bezumni čin nasilja na Markovu trgu: “Sigurnost je okvir i temelj za sve drugo”

Sigurnost je okvir i temelj za sve drugo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je u ponedjeljak, 12. listopada 2020.  pucnjavu i ranjavanje policajca na Markovom trgu.

“Najoštrije osuđujemo ovaj bezumni čin nasilja u kojem je teško ranjen policajac i u kojem je počinitelj presudio samom sebi. Ranjenom policajcu želim brzi oporavak. Danas smo svi s njim i njegovom obitelji, a od policije i nadležnih službi očekujemo da što prije rasvijetle sve okolnosti”, rekao je Bandić.

“Kao pojedinci i kao društvo moramo se pitati kako smanjiti razinu konfliktnosti u svom okruženju i društvu u cjelini. Kako sigurnost, a Zagreb je objektivno jedna od najsigurnijih europskih metropola, održati i podići na još višu razinu, jer sigurnost je okvir i temelj za sve drugo”, dodao je zagrebački gradonačelnik.

Podsjetimo,  ujutro došlo je do pucnjave na Markovom trgu u kojoj je iz automatskog oružja teško ranjen policajac koji je čuvao zgradu Vlade Republike Hrvatske. Ranjeni policajac prevezen je u Vinogradsku bolnicu s četiri prostrijelne rane. Napadač je, kako je objavio MUP na Twitteru, 22-godišnjak koji otprije nije poznat policiji, a nedugo nakon ranjavanja policijskog službenika počinio je samoubojstvo na Jabukovcu.

RSS/ Foto: zagreb.hr