Bandić komentirao aferu u Holdingu: Lova je vraćena!

UNIFORME VAŽNIJE OD PROGRAMA - Bandić
Wikipedija

Na pitanje kako je moguća pronevjera novca Zagrebačkog holdinga odnosno isplate novca na račune firmi koje nisu poslovale s Holdingom, Bandić je rekao da ne može znati što radi 24.500 ljudi u Holdingu.

“Uočeno je to na vrijeme, sva lova je vraćena, reagiralo se na vrijeme i prijavljeno je nadležnoj instituciji”, rekao je Bandić koji je na Zagrebačkom velesajmu otvorio 26. Međunarodni sajam nautike i 9. Međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa Hotel&Gastroteh.

Kako prenose mediji, zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela povezanog sa sumnjivim transakcijama i isplatama vrijednih dva i pol milijuna kuna prošlog je tjedna jednom djelatniku Holdinga uručen otkaz, dok je jučer poslana prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, prenosi HINA.

Neovlaštene isplate navodno su provedene od listopada do prosinca prošle godine, i to internetskim bankarstvom. Revizijom je utvrđeno šest sumnjivih transakcija s četiri trgovačka društva u iznosu od 2,4 milijuna kuna, od kojih ni jedno nije bilo u poslovnom odnosu sa Zagrebačkim holdingom. Nakon što je interna revizija otkrila sporne isplate, tvrtke su novac vratile, objavio je HRT.