AZOP organizirao konferenciju o GDPR-u s 1100 sudionika

338
AZOP, Marija Pušić

U svijetlu predstojećih izmjena propisa u području zaštite osobnih podataka, kroz kampanju podizanja svijesti cjelokupne javnosti o zaštiti osobnih podataka te u sklopu obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podataka dana 9. veljače 2018. godine u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma s početkom u 10:00 sati održana je konferencija „Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR: izazov i prilika“.

Konferenciju je organizirala Agencija za zaštitu osobnih podataka, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, ravnateljstvom policije Ministarstva unutarnjih poslova, Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Hrvatskom zajednicom županija i Udrugom gradova u Republici Hrvatskoj, Hrvatskom udrugom menadžera sigurnosti i Nezavisnim hrvatskim sindikatom.

O velikom interesu poslovne javnosti svjedoči činjenica da je na konferenciji je registrirano i sudjelovao impresivan broj od 1100 sudionika.

Priznati stručnjaci iz područja zaštite podataka te predstavnici Agencije kao i predstavnici drugih institucija, organizacija i udruženja održali su predavanja i sudjelovali u panel raspravama  u kojima su iznijeli brojne informacije od interesa za sve koji na bilo koji način  raspolažu osobnim podacima i dužni su njima raspolagati u skladu sa zakonskim odredbama.  Posebno su interesantni bili paneli s pitanjima  predavačima koja su sudionici konferencije prethodno dostavili AZOP-u.

Zapaženo predavanje održao je Alen Delić, Predsjednik Odbora za kibernetičku i informacijsku sigurnost Hrvatske udruge menadžera sigurnosti koji je pojasnio važnost informacijske sigurnostiu odnosu na GDPR.

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) počinje se primjenjivati u svim državama članicama Europske unije od 25. svibnja 2018. godine i donosi značajne promjene kako na području prava ispitanika (građana) tako i na području prava i obveza voditelja obrade osobnih podataka (poslovnih subjekata i tijela javnih vlasti).

DBO