Analiza otkrila koliko novaca godišnje nestane u hrvatskim trgovinama – kradu i kupci i zaposlenici

Prema raznim

Prema istraživanjima, u hrvatskoj maloprodaji godišnje od svih izvora gubitaka nestaje preko milijardu kuna, pri čemu krađe kupaca i zaposlenika čine najveći dio tih gubitaka, piše Dalmacija danas.

Tako je postotak gubitaka u Hrvatskoj jednak europskom prosjeku i iznosi 1,05 posto od ostvarenog ukupnog prometa u maloprodaji. Prema statističkim podacima o kriminalitetu u Hrvatskoj, u porastu su krađe, razbojništva i provale, ali višegodišnje statistike i analize maloprodaja i korporacija potvrđuju da je iznos ulaganja u zaštitu obrnuto proporcionalan iznosu gubitaka. Ukratko, veća ulaganja u sigurnost znače manje gubitke.

Zadnjih nekoliko godina na čelnim mjestima i u strukturama raznih korporacija sve češće nalaze se stručnjaci sigurnosti (najčešće bivši pripadnici policije, vojske, obavještajnih službi) koji uživaju povjerenje svojih poslodavaca čime korporativna sigurnost postaje legitimna i neophodna funkcija gdje tako uprave korporacija raspolažu s adekvatnim znanjima o važnosti korporativne sigurnosti i apsolutno podupiru sve potrebite procese.

Više o štetama u hrvatskoj maloprodaji pročitajte OVDJE.

RSS