ALKOHOL I BRZINA NA ZAGREBAČKIM PROMETNICAMA

Alkohol i brzina na Zagrebačkim prometnicama
Svijetsigurnosti.com

Zagrebačka policija u dane vikenda, od 7. do 9. srpnja od 22 do 6 sati na području grada provela je  akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 734 prometna prekršaja, od čega je 121 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 117 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključen 121 vozač.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u subotu, 8. srpnja u 22.15 sati na Medveščaku, na Ksaverskoj cesti, kod 48-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg u organizmu.

Najviše zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je u petak 7. srpnja u 2.14 sati u Centru, u Klaićevoj ulici, kod 28-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka dok je u organizmu imala 1,37 g/kg alkohola.

DBO