VOLJENI ZAGREBE, SRETAN TI ROĐENDAN!

zagreb.hr

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, naše nebeske zaštitnice!

S ponosom slavimo Dan našega grada, zahvalni generacijama koje su ga prije nas gradile i  čuvale njegovu neponovljivu  ljepotu.

Naša je zadaća da poput njih, vlastitim djelima pokažemo koliko nam naš grad znači i koliko nam je stalo do očuvanja njegove  tradicije i do njegova razvoja.  Najboljima od nas,  baš kao i svake godine,  zahvaljujemo Nagradom Grada Zagreba, najvišim gradskim priznanjem.

Posebnu zahvalnost dugujemo našim braniteljima jer mir i sloboda kao okvir u kojem imamo priliku graditi Zagreb kakav želimo, njihova je zasluga. Od njih učimo da u teškim i kriznim situacijama trebamo biti zajedno, da snaga leži u solidarnosti, toleranciji i posvećenosti cilju koji želimo postići.

 A Zagreb, poznat po svojoj kulturi, po toleranciji i šarmu svojih stanovnika, po ljepoti  i živosti svojih trgova i ulica može još bolje. To što je naš grad dva puta zaredom proglašen najboljom europskom adventskom destinacijom  i što ga je baš ovih dana  Lonely Planet,  najprestižniji svjetski turistički vodič, titulirao  top-europskom destinacijom potvrđuje da  znamo, hoćemo i možemo!

Ponosni smo zbog toga, kao i na činjenicu da je Zagreb svojevrsni hrvatski svjetionik zbog niza demografskih  i socijalnih mjera, sustavnog poticanja gospodarstva, zapošljavanja, zbog ulaganja u očuvanje radnih mjesta, zbog skrbi o mladima i njihovom obrazovanju i, napose, zbog  socijalne sigurnosti, solidarnosti i otvorenosti.

Budućnost ovisi o nama i o našem odnosu prema radu,  znanju, kreativnosti i spremnosti da doprinosimo boljitku svoje zajednice,  svog grada i svoje domovine.

S vjerom u vlastite mogućnosti  i našu spremnost na izazove što ih nosi budućnost, pozivam vas,  drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, da danas visoko istaknemo  barjake u čast grada kojega neizmjerno volimo!

Sretno Zagrebe!

 Vaš gradonačelnik
Milan Bandić