13. GODINA DJELOVANJA: U ozračju borbe protiv koronavirusne bolesti HUMS obilježava svoj dan

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti danas obilježava 13-tu godišnjicu svog djelovanja. Svečana akademija i izvještajna skupština Hrvatske udruge menadžera sigurnosti koja je trebala biti danas je odgođena slijedom uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite RH i HZJZ, a Alen Ostojić, predsjednik HUMS-a  uputio je čestitku svim članovima Hrvatske udruge menadžera sigurnosti. Čestitku prenosimo u cijelosti:

Uvažene članice i članovi HUMS-a, dragi prijatelji,

u ime Upravnog odbora Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, potpredsjednika Alena Delića, Maje Pavelić Opuhač, Dinke Rajčić, Bernarda Topića, dr.sc. Đure Črnjka, članova Marinka Belje, Stjepana Šarića, mr.sc. Ivana Funčića, Damira Popova, Damira Bolte, Katije Kramarić, Dražana Kordića i tajnika Lidije Huljak, kao i svoje osobno,  čestitam vam 19. ožujak – 13. rođendan Hrvatske udruge menadžera sigurnosti i od danas, 19. ožujak – Dan menadžera sigurnosti u Republici Hrvatskoj.

Pripremajući sinoć što ću vam napisati odlučio sam da vas u okolnostima proglašene pandemije koronavirusa ne opterećujem rezultatima koje smo postigli u tjeku proteklih 12 mjeseci. Oni su respektabilni i potvrda pozicije Hrvatske udruge menadžera sigurnosti kao najsnažnije NGO u području sigurnosti.

O rezultatima i novoj dimenziji HUMS-a za vremenski period 2020.-2025. bit će prilike razgovarati na izvještajnoj skupštini koju ćemo održati 1. listopada u okviru programa HDS 2020., Opatija, 30.9.-2.10.

U okruženju zajedničke borbe protiv širenja koronavirusne bolesti u RH želim prije svega izraziti priznanje svima vama koji u vašim korporacijama nosite najveći teret organizacije zaštite zdravlja i sigurnosti radnika ali i kontinuiteta poslovnih procesa.

Vaše osobno i zdravlje vaših najmilijih treba i dalje biti vaš prioritet broj jedan. I zato vam toplo i iskreno preporučujemo da se nadalje držite svih smjernica objavljenih na web stranicama HZJZ kao i uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

Ne zaboravite da je socijalno distanciranje uz snažne mjere osobne higijene najbolji način za borbu protiv ove pandemije u našem društvu.

Tijekom ovog izvanrednog vremena, komunikacija će biti od vitalne važnosti. Upravo zato ukoliko imate nekih organizacijsko stručnih pitanja vezanih uz operativne mjere zaštite naspram koronavirusne bolesti, molim vas da slobodno uputite mail na info@uhms.hr

Naši članovi sa velikim iskustvom i znanjem organizirani u Klub direktora korporativne sigurnosti HUMS-a, spremno će vam dati odgovor.

UO HUMS-a nastavit će pratiti situaciju i dijeliti ažuriranja kako se situacija razvija. Tijekom ovog izvanrednog stanja naše službeno glasilo www.svijetsigurnosti.com kao i društvene mreže HUMS-a (Facebook, LinkedIn, Twiter) organizirali smo tako da budu promicatelji zdravlja i sigurnosti svih.

Hvala vam još jednom na svemu što činite u Hrvatskoj udruzi menadžera sigurnosti, u vašim organizacijama, hvala vam na pozitivnoj zajednici profesionalaca sigurnosti koja nas krasi proteklih 13 godina.

Nastavimo se međusobno podržavati u ovom izvanrednom vremenu.

Do zajedničkog najvećeg partya HUMS-a u Opatiji, na Hrvatskim danima sigurnosti 2020.,  30. 9.-2.10. želim vam svako dobro.

 

Alen Ostojić,CSO,CMKS,CMS

Predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti