Čestitka povodom Dana civilne zaštite

Čestitka Dan Civilne Zaštite 2024

Svim djelatnicima Ravnateljstva civilne zaštite i pripadnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini čestitamo Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj

Danas, na Međunarodni dan civilne zaštite, želimo istaknuti važnost vaše neumorne predanosti i hrabrosti u suočavanju s izazovima koje nam donose klimatske promjene i ekstremne vremenske pojave. Vaša uloga postaje sve vitalnija u stvaranju sigurnije budućnosti u eri klimatskih izazova.

Protekla godina je za cijeli sustav civilne zaštite bila obilježena mnoštvom izazova poput nevremena, poplava i požara te pružanja međunarodne pomoći. No brza i profesionalna reakcija sustava civilne zaštite i  svih operativnih snaga bila je uvijek na visini zadatka. Sinergijom svih operativnih snaga i sudionika sustava civilne zaštite, uz neizostavnu pomoć građana, uspješno smo obranili Republiku Hrvatsku od povijesnih vodostaja rijeka, borili se s posljedicama nezapamćenog nevremena, kao i velikim požarom na deponiju plastike u Osijeku.

Zahvaljujemo vam na velikom doprinosu u stvaranju snažnog sustava civilne zaštite koje je spremno za nove izazove budućnosti.

Nastavimo zajedno graditi otpornost društva na izazove koji su pred nama.

 

RSS