Na zloupotrebu droga na radnom mjestu godišnje se potroši 81 milijardu dolara

zloupotreba droga na radnom mjestu

„ Ne znam je li vam poznato, istraživači američkih centara za testiranje na droge, koje podržava SAMSHA, procjenjuju da se godišnje na zlouporabu droga na radnom mjestu potroši 81 milijarda dolara. Proračun pokriva:

  • Izostajanje s posla
  • Nesreće
  • zdravstvo
  • Izgubljenu produktivnost

25,5 milijardi dolara od ove svote svake se godine potroši se na gubitak produktivnosti i izostajanja s posla zbog zlouporabe droga.

Godišnje se gubi još 25 milijardi dolara zbog troškova zdravstvene zaštite. Osim toga, procjenjuje se da 80% korisnika droga podupire svoju upotrebu droga krađom s radnog mjesta. Istovremeno, zlouporaba supstanci na radnom mjestu može dovesti do smanjene produktivnosti i povećanja tjelesnih ozljeda i smrtnih slučajeva“,  rekao je Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

O tome kako poboljšati prevenciju unošenja i konzumacije alkohola i opojnih droga na radnom mjestu biti će riječi na  savjetovanju: Prevencija konzumacije alkohola i opojnih droga na radnom mjestu, Hotel Westin,  Zagreb, 25. siječanja 2022. u organizaciji Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj iz Zagreba.

O trendovima prevencije konzumacije alkohola i opojnih droga s aspekta radnog, socijalnog, zdravstvenog i sigurnosnog problema govoriti će predstavnici HZJZ-a, Državnog inspektorata, Županijskog suda u Zagrebu, Grada Zagreba, liječnici, odvjetnici, stručnjaci za detekciju droga i alkohola.

Cjeloviti program i odgovarajuću prijavnicu zatražite putem e-maila: isr@isr.hr

Svi sudionici savjetovanja u obvezi su imati covid QR kod.

DBO/ Foto: PUISR