ŽELE VEĆU SIGURNOST: Vlasti u Crikvenici na glavnom trgu postavile kamere zbog ilegalnog parkiranja

Crikvenici na trgu postavile kamere zbog parkiranja

Vlasti u Crikvenici na glavnom trgu postavile kamere zbog ilegalnog parkiranja.

Vlasti u Crikvenici odlučile su reagirati na neprestano parkiranje u desnoj traci Trga Stjepana Radića. Postavljene su nadzorne kamere koje snimaju krivo parkirana vozila.

Naime, na gradsku adresu stizale su stalne primjedbe Crikveničana i turista koji su se bunili tvrdeći da nisu sjeli na terase kako bi gledali parkirane automobile već more.

“Parkiranje ‘na pet minuta’ u desnoj traci još je veći problem za sigurnost. Naime, na trgu se igra puno djece, a od parkiranih automobila nisu vidljivi vozačima koji prolaze lijevom trakom. Odlučili smo to riješiti uz pomoć tehnologije, pa promet na glavnom crikveničkom trgu odnedavno nadziru kamere”, objavljeno je.

U Gradu Crikvenici ističu da cilj foto nadzora i kontrole nije pisanje što većeg broja kazni, no više se nije moglo na kraj s prekršiteljima. Ne samo na glavnom trgu već i na drugim prometno frekventnim pozicijama u centru. Foto nadzor postavljen je i na trg u Selcu, a  profunkcionirao je početkom tjedna. Razmatra se, najavljuju, još nekoliko lokacija.

“Nema sumnje da bi nadzor imao što raditi u Frankopanskoj i Vinodolskoj ulici te na parkiralištu kod dječjeg vrtića Radost. Alternativa tehnologiji je stalno dežurstvo redarstva, a to je praktički nemoguće. Kamere na Trgu Stjepana Radića su u funkciji 18 dana. Evidentirano je više od 800 prekršaja. Dakle, nešto ispod 50 kazni dnevno. Kazna iznosi 500 kuna, a prekršitelji mogu prepoloviti kaznu ukoliko plate u roku tri dana od primitka obavijesti”, objasnili su iz grada Crikvenice.

RSS

Foto: Instagram/@crikvenica_croatia