Mještani predlažu 7 projekata za veći sigurnost u Rapcu, ali ih nitko ne sluša

prtsc Youtube

Mještani traže zatvaranje rive koja bi postala pješačka zona, izgradnju benzinske pumpe za plovila u Plomin Luci, uređenje pješačke zone uz cestu Špina – Gornji Rabac, onemogućiti parkiranje na nogostupu u Ulici Slobode…

Još početkom travnja u Rapcu je održana prezentacija Plana Rabac 2025. na kojoj je izdvojeno sedam aktualnih problema što muče Rapčane, ali su važni i za njihovu sigurnost, kao i za sigurnost gostiju. Svih sedam problema istaknuli su sami mještani Rapca djelujući u okviru Mjesnog odbora Rabac, ali i na samoj raspravi održanoj u hotelu Sunfior u nazočnosti predstavnika Grada Labina. Od tada ništa nije učinjeno.

Kako javlja Glas Istre, predložili su zatvaranje rive koja bi postala pješačka zona, smanjiti rizik od pretakanja goriva za plovila na rivi tijekom noći izgradnjom benzinske pumpe za plovila u Plomin Luci, izraditi pješačku zonu uz cestu Špina – Gornji Rabac, onemogućiti parkiranje na nogostupu u Ulici Slobode koja prolazi kroz Rabac i kažnjavati nepropisno parkiranje, riješiti kritičke prometne točke na spoju ulica Martinuzzi i Slobode te Gornji Rabac s Ulicom Slobode, osigurati nastavak izgradnje pješačke zone u Gornjem Rapcu do kraja godine i tijekom godine postaviti javnu rasvjetu u Gornjem Rapcu zbog sigurnosti pješaka.

Pročitajte OVDJE što o svemu kažu nadležni.

RSS