Ministar Božinović zbog sigurnosnih problema s Romima šalje u Međimurje još policajaca

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović posjetio je u Čakovcu „Sajam sigurnosti i prevencije 2018.“

Ovaj sajam je peti u nizu u organizaciji Policijske uprave međimurske te partnera  – Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca.

Uz ministra Božinovića otvorenju Sajma nazočili su i župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenici gradonačelnika grada Čakovca, Mario Medved i Zoran Vidović, rukovoditelji iz Ravnateljstva policije, kao i delegacije slovenske i mađarske policije, predstavnici javnih i državnih službi, crkve, članovi obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika Policijske uprave međimurske te brojni drugi uzvanici.

Ministar Božinović naglasio je u svom obraćanju kako mu je čast biti u Međimurskoj županiji, kao sudionik ovog jedinstvenog preventivnog sajma, kojim se još jednom potvrđuje da je međimurska policija pri vrhu u inovativnosti i kreativnosti preventivnog djelovanja.

„Sajam sigurnosti i prevencije“ već je postao prepoznatljivo obilježje Međimurske županije, a vjerujem da će zaživjeti kao vrijedan dio tradicije ovog kraja koja promovira nužnost sinergije čitave zajednice na izgradnji sigurnog i mirnog životnog okruženja.“, rekao je ministar.

U obraćanju medijima ministar je pohvalio interakciju policije i lokalne zajednice kao i rad policije s ostalim akterima sajma, s mladom populacijom, naglasivši da je ovaj Sajam zasigurno jedan od najboljih u Republici Hrvatskoj.

Po pitanju stanja sigurnosti na području Policijske uprave međimurske, ministar Božinović izjavio je kako je istraživanje stanja sigurnosti u Međimurskoj županiji, koje je inicirala policija, pokazalo određene žarišne točke po pitanju sigurnosti.

„Ministarstvo unutarnjih poslova će poduzeti i provesti određene mjere koje mogu doprinijeti da se situacija u izvjesnoj mjeri sanira. Međutim, kad govorimo o policiji, pogotovo onom dijelu policijskog posla koji se najviše u javnosti percipira, tj. represiji, policija će provesti određene organizacijske promjene na razini Policijske uprave međimurske, u smislu preustroja organizacijskih jedinica. Pojačat će i kadrove, odnosno kontakt policajce ćemo poslati upravo na one točke u Međimurskoj županiji gdje je taj problem evidentiran. Radimo na tome i da se pojača onaj operativni dio policije i to će sigurno dovesti do određenih rezultata. Međutim, ovo je jedan širi problem i u rješavanje tog problema se moraju uključiti svi nadležni resori, uključujući i županiju i njezino Vijeće za nacionalne manjine, pogotovo za romsku nacionalnu manjinu.“, izjavio je ministar Božinović pred medijima.

izvor: mup.hr