ZBOG NAPADA NA MEDICINSKO OSOBLJE: Hitno uvođenje video nadzora u bolnice, te strože kazne

Nakon jučerašnjeg napada na djelatnika Hitnog prijema u KB Dubrava ravnatelj te bolnice Srećko Marušić najavio je uvođenje video nadzora.

“Ovo nije prvi put da se takvo što dogodilo. Postoji zaštitarska služba u bolnici, ali sve se dogodilo prebrzo i nije se uspjelo odgovarajuće reagirati. Međutim policija je brzo došla i privela počinitelje, rekao je ravnatel i dodao kako će se pojačati zaštitarska služba i postaviti video nadzor koji će omogućiti da se na vrijeme prepozna problem i riješi, javlja HRT.

Trpimir Goluša, predsjednik Hrvatske liječničke komore gostujući u Dnevniku 3 potvrdio je da su  fizički napadi na zdravstveno osoblje svakodnevica.

“To pokazuje odnos države prema zdravstvenom sustavu i kakva je pozicija zdravstvenih djelatnika u društvu. Ne čudi da mnogi odlaze u inozemstvo.

Da se ovakvi incidenti izbjegnu treba angažirati zaštitarske službe, uvesti videonadzor, ali i jasno dati do znanja svima koji misle da nezadovoljstvo mogu ispoljavati nasiljem da su kazne takve da na to neće ni pomisliti. HLK intenzivno razgovara s Ministarstvom pravosuđa i na tragu smo rješenja koje će stvoriti sigurno radno okruženje za zaposlene u zdravstvenim ustanovama u RH, rekao je Goluža za HRT.