Završena trening-obuka pripadnika Uprave za posebne poslove sigurnosti

Završena trening-obuka
MUP RH

Zajednička trening-obuka Uprave za posebne poslove sigurnosti i Pukovnije Vojne policije u rukovanju i vještini gađanja vatrenim oružjem iz vozila prilikom provođenja osiguranja i zaštite štićenih osoba održana je na poligonu vojarne „Josip Jović“ u Udbini.

Policijski službenici Službe za osiguranje i zaštitu štićenih osoba, UPPS-a, sudjelovali su u dva navrata, krajem veljače i početkom ožujka 2017., zajedno sa službenicima Pukovnije Vojne policije Ministarstva obrane Republike Hrvatske na zajedničkoj trening-obuci u rukovanju i vještini gađanja vatrenim oružjem iz vozila prilikom provođenja osiguranja i zaštite štićenih osoba, održanoj na poligonu vojarne „Josip Jović“ u Udbini.

Trening-obuku su zajednički provodili instruktori Uprave za posebne poslove sigurnosti i Pukovnije Vojne policije. Instruktori ističu kako je provođenje zajedničke obuke idealna prilika za razmjenu iskustava, analizu, usklađivanje i izradu modela zajedničkog postupanja te proširivanje suradnje na području osiguranja i zaštite štićenih osoba.

Poligon vojarne „Josip Jović“ u Udbini idealan je za provođenje ovakve vrste obuke jer se na njemu može provoditi obuka gađanja iz vozila u pokretu te uvježbavati različiti scenariji obrane od napada na štićenu kolonu vozila.

Ocjena odgovornih u MUP-u RH i MORH-u je da se trening-obuka održana pokazala izuzetno uspješnom i korisnom za sve sudionike. Nastavak suradnje i provođenje obuke nastavit će se i ubuduće.

DBO