Zastupnik u skupštini napušta BiH, kaže da mu je u toj zemlji ugrožena sigurnost

prtsc N1 televizija

Zastupnik opozicijske Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković izjavio je danas kako će idućih dana napustiti BiH zbog toga što smatra da mu je ugrožena osobna sigurnost.

On je danas, kako prenosi Danas.rs, objavio novu audio snimku na kojoj se čuje kako policijski inspektor Miloš Bandić, načelnik Odjela za imovinske delikte, prijeti Ivanu Begiću, prijatelju Stanivukovića.Na snimci se jasno se čuje kako Bandić prijeti Begiću da će ga “išamarati kad god ga vidi u gradu”. 

“Četiri do pet inspektora bili su u prostoriji gdje je Begić saslušavan. Inspektor Miloš Bandić mu je prijetio. Rekli su da će ga zgaziti kad god ga vide. Da li su to prijetnje ili je to bahatost, kako kažu u MUP-u? Jasno je da su to prijetnje”, kazao je Stanivuković na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je ocijeenio da su pripadnici MUP RS “raskrinkani i otkriveni” i da primjenom sile i prijetnjama pokušavaju iznuditi dokaze od osoba koje saslušavaju. Najavio je i nove snimke koje svjedočenj o represiji i progonu građanja Banja Luke. 

Policija pak Stanivukovića i Begića tereti za “neovlašteno snimanje”, te najavljuje kaznene prijave protiv njih. 

Upitan kako komentira novčanu nagradu koju je Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH”, registirano u Beču, ponudilo za video snimke koje mogu pomoći razotrkivanju otmice i ubojstva mladića Davida Dragičevića, Stanivuković je kazao da, kao čovek i zastupnik podržava svaki način da se pronađu ubojice, kao i svaki potez borbe za pravdu i istinu, koja traje već godinu dana.

“U Republici Srpskoj je izgubljeno poverenje u institucije”, dodao je.Stanivuković je kazao kako snimka što ju je on objavio, a koja svjedoči o maltretiranju i prijetnjama Ivanu Begiću, daje novu dimenziju i slučaju ubojstva Davida Dragičevića i potvrđuje ranije iznijete tvrdnje o maltretiranju mladića prije ubojstva u policijskoj stanici.PDP čvrsto stoji uz Stanivukovića i traži sjednicu Odbora za sigurnost Narodne skupštine Republike Srpske zbog nezakonitih postupaka službenika MUP RS i zbog ugrožavanja sigurnosti i imovine Stanivukovića, izjavila je glasnogovornica te stranke Aja Petrović.

izvor: Danas.rs