Pogledajte što su korisnici popularne aplikacije dobili na dar za Valentinovo

Mogućnost novog hakerskog napada
Al Jazeera

Kao dar za Valentinovo korisnici aplikacije za online upoznavanje Coffee Meets Bagel dobili su službenu obavijest o curenju njihovih podataka koje je sadržavalo adrese e-pošte i imena korisnika. Podaci su dio kompilacije prikupljenih korisničkih podataka koji su se prodavali na kriminalnim mjestima za trgovinu.

Prema obavijesti Coffee Meets Bagel je saznao za ovaj incident 11. veljače 2019. godine nakon što je izvješće iz TheRegistera navelo da se podaci prodaju kao dio veće kompilacije korisničkih podataka.

U poruci e-pošte, koja sadrži obavijest o curenju korisničkih podataka, navodi se kako se radi o 6 milijuna korisničkih imena i adresa e-pošte, no kako nisu iscurile korisničke lozinke ni financijske informacije pošto se to ne pohranjuje unutar aplikacije. 

Za BleepingComputer, Coffe Meets Bagel je izjavio:

“Ljudi se moraju osjećati sigurno kod online upoznavanja. Ako se ne osjećaju sigurno, neće se autentično predstavljati niti će uspostavljati smislene veze. To je za nas ozbiljna odgovornost tako da smo svoju zajednicu korisnika obavijestili što je prije moguće o tome što se dogodilo i što činimo u vezi toga bez obzira na datum.

Možemo potvrditi da se radi o podacima 6 milijuna korisnika. Osim adresa e-pošte i imena, nijedna druga informacija o korisnicima nije ugrožena. To je bio dio većeg curenja podataka u kojem je iscurilo 620 milijuna računa u 16 tvrtki.”

Više o ovom sigurnosnom incidentu pročitajte OVDJE.

izvor: CERT