ZAŠTITA OD VALA HLADNOĆE: HCK beskućnicima dijeli ruksake s potrebitom opremom

Svijetsigurnosti.com

Posljednjih dana zbog iznimno niskih temperatura raste broj beskućnika u prihvatilištima Hrvatskog Crvenog križa.

Najveće prihvatilište za beskućnike Crvenoga križa djeluje u Velikoj Kosnici i u njemu se trenutno nalazi 120 osoba. Zagrebačko prihvatilište može osigurati ležajeva za 150 osoba, ali u slučaju veće potrebe, moći će primiti 200 osoba.

U pulskom prihvatilištu trenutno je smješteno 12 osoba, ali očekuje se da će broj rasti zbog čega je osigurano još 10 dodatnih ležajeva. Dubrovačko prihvatilište trenutno broji 35 korisnika. Bude li potrebe, povećat će se broj ležajeva.

Osim navedenih prihvatilišta, i sva društva Crvenoga križa diljem Hrvatske u stanju su pripravnosti i u slučaju potrebe, moći će osigurati smještaj za one bez doma, kao i za one koji žive u neodgovarajućim uvjetima.

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji se nemaju kamo skloniti od hladnoće, da se jave najbližem društvu Crvenoga križa koje će im pomoći pronaći smještaj. Također, pozivamo i sve ljude koji uoče osobe bez odgovarajućeg smještaja da se jave najbližem Crvenome križu. Društva Crvenoga križa diljem Hrvatske spremna su tijekom ovoga vala hladnoće beskućnicima osigurati privremeni smještaj.

Kako bi se beskućnicima barem malo olakšali ovi teški vremenski uvjeti, Hrvatski Crveni križ za njih je osigurao ruksake koji sadržavaju kape, rukavice, šalove, ručnike, higijenske setove, kabanice i deke.

Podjela ruksaka održava se u prihvatilištu Velika Kosnica, danas od 10 sati.

RSS