Zaposlenice zdravstvene ustanove iskoristile teška stanja pacijenata te otuđile njihove novčanike, nakit i mobitele

U stanu na Španskom vagao i prepakiravao drogu s ciljem daljnje preprodaje
MUP RH

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila jedno kazneno djelo „Teška krađa“ i pet kaznenih djela „Računalna prijevara“ od kojih su dvije u pokušaju te nad 45-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila četiri kaznena djela „Teška krađa“.

Sumnja se da je 51-godišnjakinja kao zaposlenica zdravstvene ustanove, prilikom obavljanja svoje djelatnosti, između 13. i 14. siječnja 2021. godine, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, na adresi u Zagrebu na Aveniji Gojka Šuška, iskoristivši osobito teško stanje pacijenta koji se liječio u zdravstvenoj ustanovi, iz jedne od bolničkih prostorija otuđila njegov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama.

Materijalna šteta iznosi oko 10.300 kuna.

Isto tako, sumnja se da je 45-godišnjakinja između 15. studenoga 2020. godine i 19. veljače 2021. godine, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, u istoj zdravstvenoj ustanovi, neovisno o starijoj kolegici, iskoristivši osobito teško stanje četvero pacijenata koji su se tamo nalazili na liječenju, iz bolničkih prostorija otuđila njihove novčanike, mobilne uređaje i nakit.

Materijalna šteta iznosi oko 27.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: MUP RH