Započelo dvodnevno događanje u okviru DAREnet projekta

Započelo dvodnevno događanje u okviru DAREnet projekta
Ravnateljstvo civilne zaštite- MUP

Jučer, 28. rujna 2021., u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite u Centru za sigurnosnu suradnju – RACVIAC, započela je radionica, u okviru projekta DAREnet, „Jačanje otpornosti i kapaciteta dionika u zaštiti i odgovoru na poplave – dobre prakse i razvoj sustava“.

Dio je to dvodnevnog događanja koje obuhvaća  panel i pokaznu terensku vježbu na temu odgovora na poplave, uključujući prezentaciju opreme, programa i treninga na nacionalnoj razini.

U uvodnom obraćanju ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut rekao je kako su poplave globalno i na nacionalnoj razini sve učestalije i kao takve prepoznate kao značajan sigurnosni rizik.

Dr.sc. Damir Trut osvrnuo se i na borbu s velikim poplavama i njihovim katastrofalnim posljedicama 2014. godine koje su potaknule promišljanje o novim rješenjima za takve događaje – od prevencije do odgovora.

Na radionici sudjeluje oko 50 predstavnika država RACVIAC-a, projekta DAREnet te predstavnika državne uprave, zavoda i udruga RH.

U organizaciju i provedbu događanja uključen je RACVIAC – Centar za sigurnosnu suradnju, koji je dio nacionalne „DAREnet mreže“ i doprinijet će sudjelovanjem svojih država članica u prikupljanju znanja i iskustava za potrebe izrade dokumenta predviđenog projektnim zadaćama.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite- MUP