Osnažena zagrebačka policija

MUP RH

S radom u policiji diljem Republike Hrvatske, 1. rujna 2017. godine započela su 302 polaznika 12. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“ koji su svoje školovanje na Policijskoj akademiji završili u srpnju ove godine.

Za 63 polaznika koji su raspoređeni u Policijskoj upravi zagrebačkoj na Opatovini je održan svečani prijem na kojem su uz polaznike Policijske škole „Josip Jović“, njihove roditelje, članove obitelji i rukovoditelje nazočili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina s najbližim suradnicima.

„Policija je temelj sigurnosti danas, a to će biti i sutra. Upravo zato tako odgovoran i častan posao iziskuje veliki trud, fokusiranost i odricanja koja ponekad, zbog prirode posla, ne nailaze na odobravanja javnosti. Na vama je da ne posustajete i uvijek radite najbolje što možete!  U tome je snaga, požrtvovnost i iskaz domoljublja hrvatske policije,  a vi ste naši budući heroji i naš budući ugled! Siguran sam da ste dorasli tome zadatku! Mi u ministarstvu unutarnjih poslova, vaši najbliži i roditelji s punim su pravom na vas ponosni“, riječi su kojima se policajkama i policajcima obratio ministar Davor Božinović.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina čestitao im je na završenom školovanju kazavši kako je njihovo obrazovanje temeljni okvir koji će nadograđivati i razvijati kroz policijsku praksu i raznovrsne oblike stručnog cjeloživotnog usavršavanja.

Naglasio je kako je visoka motiviranost za dosljedno i zakonito obavljanje posla temeljni i odlučujući impuls policijskog djelovanja.

„Zbog toga od vaših prvih koraka na novim radnim mjestima, očekujem da služite građanima i vodite računa o tome kako vaš uspjeh i uspjeh policijske organizacije u cjelini ovise o zadovoljstvu tih istih građana, odnosno o slici koju smo izgradili i izgrađujemo u javnosti“, poručio im je glavni ravnatelj policije.

63 nove policajke i policajci svoja prva iskustva steći će u zagrebačkim policijskim postajama, postajama prometne i aerodromske policije.

S ovim prijemom Ministarstvo unutarnjih poslova je u ovoj godini zaposlilo 525 novih policajki i policajaca.

Svečani prijem na zagrebačkoj Opatovini uveličala je policijska klapa Sv. Mihovil.

DBO