Zagrebačka policija i PNUSKOK u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom otkrili i zaustavili prostituciju

U stanu na Španskom vagao i prepakiravao drogu s ciljem daljnje preprodaje
MUP RH

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su, u suradnji s policijskim službenicima  Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije i u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom i 30-godišnjakinjom  zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Prostitucija“  na štetu ženskih osoba starosti 32, 31, 41, 29 i 42 godine.

51-godišnjak je putem svojih korisničkih brojeva telefona i mobilnih telefonskih uređaja, od kraja srpnja 2021. godine do kraja rujna 2021. godine, mamio, vrbovao i poticao više ženskih osoba s teritorija Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine da se radi zarade na području grada Zagreba bave pružanjem spolnih usluga uz novčanu naknadu.

Na više adresa u Zagrebu unajmljivao je stanove i apartmane u kojima su oštećene ženske osobe zainteresiranim muškarcima pružale razne vrste spolnih usluga.

30-godišnjakinja se javljala na radne brojeve telefona te sa zainteresiranim muškim osobama dogovara vrijeme, mjesto, uvjete i cijenu pružanja spolnih usluga koje su pružale oštećene.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: MUP RH