Zagreb postaje središte Southeast Europe Corporate Security Association

Osnivači SECSA-e

Beograd – Na marginama  konferencije menadžera korporativne sigurnosti Srbije koja se u četvrtak,  11. listopada 2018. održala u beogradskom hotelu Holiday Inn u organizaciji Srpske asocijacije menadžera korporativne bezbednosti (SAMKB) odlučeno je da će SE Europe Corporate Security Association svoje sjedište imati u Zagrebu.

“Ovo je veliko priznanje Hrvatskoj udruzi menadžera sigurnosti koja svoju misiju osnaživanja pozicije menadžera sigurnosti i stvaranja partnerskih odnosa između javnog i korporativnog svijeta sigurnosti te poslovne i akademske zajednice ostvaruje od 2007. godine. No, ovo je također priznanje Zagrebu i Hrvatskoj jer su ih predsjednici nacionalnih asocijacija menadžera korporativne sigurnosti Slovenije, Srbije i Makedonije prepoznali kao grad i zemlju u kojima se sigurnost razvija kao brand”, rekao je Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Memorandum osnivanja SECSA  zaključili su prof.dr. Denis Ćaleta, prof.dr. Dragan Trivan, prof.dr. Atanas Kozarev i mr. Alen Ostojić.

Kako saznajemo u tijeku su razgovori o priključenju SECSA-i asocijacija menadžera korporativne sigurnosti Rumunjske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i  Crne Gore.

DBO