Zagreb domaćin najveće europske konferencije o K9 Timovima u službi privatnih i državnih institucija

Canis Revolution

Kao nastavak  projekta implementacije K9 timova zaštitarske i spasilačke namjene tvrtka Canis Revolution dana 25. i 26. svibnja 2019. godine u Zagrebu na lokaciji Hotela “I“,  organizira  konferenciju sa temom K9 timovi u službi privatnih  i državnih institucija.

Prateći razvijanje K9 industrije na svjetskoj razini vidljiv je trend jačanja suradnje između državnih i privatnih organizacija koje se bave specijalističkim uslugama upotrebom K9 timova. To je i razumljivo jer benefiti koji proizlaze iz takve suradnje višestruko premašuju trenutnu situaciju u kojoj se nalaze sve organizacijske jedinice sa K9 timovima u svijetu.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti profilirala se kao leader u inovacijama i organizaciji projekata koji pridonose jačanju integralne sigurnosti zajednice. To je i osnovni razlog zašto je ugledna tvrtka Canis Revolution, Hrvatsku udrugu menadžera sigurnosti prihvatila kao partnera da zajedničkim nastupom  učine veliki iskorak u razvijanju ove grane industrije privatne zaštite.

Nedostatak kvalitetnih pasa i vodiča koji ulaze u procese obuke potaknuo je razmišljanje kako je suradnja državnih i privatnih institucija  jedini način da se postigne željeni standard operativne učinkovitosti K9 timova.

Kako bi potaknuli instruktore, vodiče i ljude koji žele se razvijati u ovoj specijalističkoj djelatnosti tvrtka Canis Revolution u Hrvatsku dovodi trenutno najreprezentativnije instruktore K9 timova:

Joacim Berlin voditelj specijalne jedinice pasa za detekciju mirisa, regije Mitt, policije Kraljevine Švedske, voditelj školovanja timova vodiča pasa za otkrivanje eksplozivnih naprava za UNOPS, voditelj i instruktor projekta školovanja vodiča i instruktora pasa  agencije Frontex,

Stuart Phillips instruktor i vodič službenih pasa u vojnom obučnom centru za pse Velike Britanije, od 2013. godine Stuart Philips vodi projekat „Dog detectives“ kroz koji sa svojim psima pruža usluge državnim agencijama u otkrivanju ilegalnih pošiljki duhanskih proizvoda

Jagna Gill osnivač neprofitne organizacije IRMA koja je se bavi školovanjem vodiča pasa iz domene detekcije mirisa, zaštite i spašavanja, autor više članaka  u Polish magazine ” Special OPS”, redovan instruktor i vodič u kampovima za zaštitu i spašavanje koji se organiziraju u zemljama Švedske, Danske, Njemačke, Francuske i Poljske.

Nedim Fejzic : MDD instruktor, viši tehnički savjetnik za NPA Afrika)

Isabel Herran Vodič spasilačkih pasa (1998), Instruktor – certificiran od strane Instituta za visoko obrazovanje  ISED-Instituto Superior de Estudios (1999), DeBocalán (1999-2000), Narub / Lordcan (2001) . Instruktorica spasilačkih timova sa psima od 2002. godine na teritoriji Španjolske, Francuske,  Portugala, Austrije i Švicarske. Aktivno sudjelovala u intervencijama kao vodič i instruktor spasilačke službe na nacionalnom i međunarodnom nivou. Suradnja u obuci i intervencijama sa spasilačkim timovima Žandarmerije,  Nacionalne policije,Španjolske vojske i jedinica za hitne intervencije. Vodič za pse u više sportskih disciplina (Obedience, Agility, Mantrailing, Sport Detection ).

Danica Djikov : Danica je profesionalni vodič i instruktor službenih pasa za specijalne namjene kao što su: detekcija minsko-eksplozivnih sredstava, improviziranih eksplozivnih sredstava, oružja i pirotehničkih sredstava, narkotika, curenja nafte i plina u cjevovodima, novca, nestalih osoba, nestalih osoba, kao i patrolnih pasa, te pasa dualne namjene. Ogromno iskustvo stečeno radom na području Balkana, Europe, Azije i Južne Amerike. Profesionalnu karijeru gradila je kroz dugogodišnju suradnju  i operativni rad  sa više internacionalnih NVO-a, UN-om, NATO-om, Ministarstvima unutarnjih poslova, Oružanim snagama, Ministarstvima vanjskih poslova, Predsjedničkim i Diplomatskim osiguranjima, Ministarstvima za sigurnost zračnog, cestovnog i pomorskog prometa, zaštitarskim tvrtkama, internacionalnim korporacijama, VIP klijentima, te istraživačkim centrima i organizacijama. Danica Djikov je licencirana i akreditirana po više međunarodnih standarda kao Instruktor, Evaluator, Sudac i stručni predavač na više policijskih, vojnih i zaštitarskih akademija u Španjolskoj, te Sjevernoj i Južnoj Americi. Ogroman doprinos dala je kroz rad na izmjenama i dopunama zakona o uporabi službenih pasa, izradi SOP-a za uporabu i obuku službenih pasa, procjenama  sigurnosnih situacija i implementacija službenih pasa u okviru sigurnosnih mjera u nacionalnoj i korporativnoj službi, kako mirnodopskih, tako i područja visokog rizika.

Karita Hakkinen: Instruktor i vodič specijalističkih pasa detekcije mirisa, instruktor i vodič psa za spašavanje, author i voditelj projekta Trust the Nose, vlasnik kompanije koja se bavi korištenjem pasa za otkrivanje termita, međunarodni instruktor specijalističke obuke detekcije mirisa.

Damir Car : osnivač kompanije Canis Revolution, dugogodišnji instruktor i vodič pasa specijalističke namjene u području zaštitne namjene te detekcije mirisa, vodič psa za protueksplozijsku namjenu, školovanje pasa i vodiča za forenzična istraživanja, voditelj i instruktor školovanja u području provođenja testova za procjenu mentalnih karakteristika pasa koji ulaze u procese specijalističke obuke, sudjelovao u školovanju Frontex K9 timova za zaštitu državnih granica. car je i Predsjednik Odbora za implementaciju K9 Timova u sustave privatne, korporativne i urbane sigurnosti.

Cilj konferencije je pokazati sudionicima koje su mogućnosti u karijeri vodiča K9 timova kao i vlasnika K9 kompanija. Predavanja će biti fokusirana na primjere dobre prakse suradnje državnih i privatnih organizacija, standarde operativne učinkovitosti koji se moraju implementirati kako bi se ostvarili željeni učinci u svim segmentima specijalističkih namjena a da u konačnici svi projekti budu ekonomski isplativi i održivi.

Sudionici konferencije imati će priliku razgovarati i postavljati konstruktivna pitanja predavačima koji sa svojim iskustvom i rezultatima predstavljaju izvrsne primjere i projekte za sudionike koji se žele razvijati u smjeru usluga upotrebom specijalno obučenih pasa.

Konferencija će biti održana u velikoj dvorani Hotela “I” na adresi Zagreb, Ive Robića 2. dana 25. i 26.5.2019 s početkom u 09.00 sati.

Detaljan raspored predavanja sudionici će dobiti  na mail adresu u svibnju 2019.

Kotizacija za konferenciju iznosi 180 eura odnosno 1.350,00 kuna.

Uplate se obavljaju na račun tvrtke Canis Revolution d.o.o Zagreb, Ladislava Štritofa 12, HR4724840081135059844 sa naznakom sudjelovanje na konferenciji radnih pasa specijalističke namjene. Molimo da nakon izvršene uplate zbog evidencije polaznika svoju potvrdu uplate pošaljete i na ovu mail adresu.

Kotizacija seminara uključuje ručak za sve polaznike oba dana konferencije.

Za polaznike konferencije koji trebaju smještaj u Zagrebu omogućen je povoljniji smještaj u Hotelu “I” i to po sljedećim cijenama :

1/1- 311,00 kn -cca 42,00 eur

1/2 -231,00 kn po osobi – cca 32,00 eru per person

1/3- 211,00 kn po osobi – cca 29,00 eur per person,

– kako bi rezervirali svoj smještaj molimo da to učinite preko mail adrese : sales.sonja@hotel-i.hr sa naznakom da ste polaznik  WORKING DOG CONFERENC.

Sve cijene uključuju PDV

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno se obratite ne e-mail: canisrevolution@gmail.com ili na broj mobitela 00385994990261

DBO/ Foto: Canis Revolution