Vozači ZET-a prosvjeduju zbog serije napada: “Nismo sigurni”

ZET ekološki osviješten

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET Zagreb donio je odluku o zaustavljanju prometa autobusa na okretištu Črnomerec danas od 12 do 12:30, napisali su iz sindikata na svom Facebook profilu.

Vozači i kontrolori ove godine fizički su napadnuti šest puta, dok je bilo više od dvadeset pokušaja napada, a vrijeđanje i psovanje vozačima i kontrolorima postalo je dio svakodnevice.

“Unazad nekoliko mjeseci intenzivno su pojačani napadi na vozače ZET-a. Imamo osjećaj da se grad maćehinski odnosi prema radnicima i da se premalo štite radnici. Dobili smo poziv gradonačelnika te idemo na sastanak s gradskom upravom. Vidjet ćemo što će biti na sastanku pa ćemo se onda uputiti na Črnomerec”, rekao je za Radio Sljeme predsjednik sindikata ZET-a Dražen Jović.

Zadnji napad dogodio se na Črnomercu u utorak, 5. prosinca 2023. kada su huligani s bejzbol palicama napali vozača i kontrolora. Policijski djelatnici odmah su uhvatili napadače. Za sindikat je to bila ‘kap koja je prelila čašu’. Zbog toga su odlučili danas pripremiti prosvjed, a građane mole za razumijevanje.

“Građane molimo za razumijevanje i potporu u zaustavljanju huligana i da zajedničkim naporima vratimo sigurnost kako u prometu tako i u Gradu Zagrebu”, kažu iz sindikata.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će doći na prosvjed vozača i dati im podršku.

RSS