Vojnim pilotima 22. naraštaja uručen letački znak

MORH

U vojarni “pukovnik Marko Živković” na Plesu održana je danas, 18. lipnja 2018., dodjela letačkog znaka i ukaza o zvanju vojnog pilota 22. naraštaju Temeljne časničke izobrazbe  – zrakoplovstvo.

Ova dodjela vrhunac je petogodišnjeg razdoblja tijekom kojeg se šestoro učenika-letača školovalo i obučavalo za rad u Pilotskoj školi Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Rudolf Perešin” te u Eskadrili aviona i Eskadrili helikoptera 93. zrakoplovne baze. Dodjeli su nazočili zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mario Mikić te načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Michael Križanec, kao i rodbina i prijatelji pripadnika 22. naraštaja.

“Današnji dan jest dan ponosa za Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske jer šest novih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva predstavlja zajednički uspjeh svih u sustavu vojnog školovanja”, kazao je u obraćanju general Mikić. “Na taj način pokazujemo da smo i na polju školovanja stručni i sposobni osposobiti najzahtjevnije i najstručnije kadrove.”

“Budite dostojni nositi oznake Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i učinite nas ponosnima”, zaključio je.

Pilotkinja Anamaria Ćurković zahvalila je u ime svoga naraštaja predavačima, instruktorima, rodbini i prijateljima na potpori i poticajima koje su im pružali tijekom svih godina školovanja i izobrazbe.

“Veselimo se i s nestrpljenjem iščekujemo daljnji rad u postrojbama. Vjerujemo da nas čeka još puno iskustava, rada i sati naleta”, rekla je pilotkinja Ćurković.

Nakon današnje dodjele, novopečeni piloti uputit će se u Vukovar, gdje će u četvrtak, 21. lipnja 2018., biti održana svečana promocija polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta.

RSS/ Foto: MORH / M. Čobanović