Vijeće za domovinsku sigurnost Predsjednice raspravljalo o minama

predsjednica.hr

U Uredu predsjednice Republike u utorak je održana 13. sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike na kojoj se raspravljalo o mjestu i ulozi protuminskog djelovanja (humanitarnog razminiranja) u sustavu domovinske sigurnosti.

Uz članove Vijeća u radu sjednice sudjelovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, posebni savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske za nacionalnu sigurnost dr. sc Robert Kopal, posebni savjetnik ministra obrane general Dragutin Repinc, pomoćnici ministra unutarnjih poslova Damir Trut i Cvjetko Obradović, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan, predsjednica Upravnog vijeća HCR-a Đurđa Adlešić, predstavnici sindikata iz područja humanitarnog razminiranja Željko Tkalčević i Mario Bajraktarić te predsjednik Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja Boris Sigur, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice RH.

Na sjednici je prezentiran dosadašnji rad, kao i mjesto i uloga Hrvatskog centra za razminiranje u sustavu domovinske sigurnosti te je provedena sadržajna i konstruktivna rasprava o problematici humanitarnog razminiranja u Republici Hrvatskoj, dodaje se u priopćenju.

RSS