Verso-Altima grupa organizirala Roadshow „Secure Your Future Now.“

Verso-Altima grupa danas je u Zagrebu organizirala više nego zanimljivi Roadshow „Secure Your Future Now.“

Menadžere sigurnosti, njih nešto više od 50-tak iz javnog i privatnog sektora pozdravili su Mladen Tabak, osnivač Verso-Altima i Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Ostojić je istaknuo da je 4. industrijska revolucija preselila veći dio naše svakodnevnice i poslovanje u brži i dostupniji digitalni svijet. No taj svijet prepun je ranjivosti. Zadatak da ih otkrije prije zlonamjernih upada ima korporativna sigurnost. Upravo informacijska sigurnost i SOC čine snažnu obranu korporacija naspram hakerskih napada koji nastoje otuđiti korisničke podatke, novac, poslovne tajne i dr., zaključio je Ostojić.

O primjenjivoj EU direktivi govorio je Jurica Čular, iz Zavoda za sigurnost informacijskih sustava.

Igor Gregurec i Ivica Gašparić iz Verso-Altima grupe predstavili su trendove, potencijale i rješenja u području informacijske i cyber sigurnosti.

O SOC-u kao mogućoj servisnoj usluzi govorio je Thomas Hoffmann, CEO, Radar Services.

RadarServices je vodeća europska tehnološka tvrtka u području detekcije i otkrivanja koja u fokusu ima rano otkrivanje IT sigurnosnih rizika za korporacije i tijela javne vlasti koje nudi kao rješenje ili upravljanu uslugu. Vrhunska tehnološka platforma koju su kreirali osnova je za izgradnju klijentskog Centra za sigurnosne operacije (SOC) ili se koristi u kombinaciji sa stručnjacima RadarServicesa, dokumentiranim procesima i najboljim praksama SOC-a kao usluge. Rezultat: Vrlo djelotvorno i učinkovito poboljšanje IT sigurnosti i upravljanja IT rizicima, kontinuirano praćenje IT sigurnosti i pregled informacije vezanih uz sigurnost u cijelom IT okruženju organizacije.

Na kraju ove mini konferencije, Ria Bilić iz odjela fondova EU je predstavila Eu fondove i načine do bespovratnih sredstava za ostvarivanje informacijske i cyber sigurnosti.

Više o konferenciji pogledajte na https://www.versoaltima.com/verso-altima-roadshow/

DBO/Foto: Verso-Altima grupa