VELIKI POŽAR U DUBOKOM JARKU: Odjekuju eksplozije zaostalog streljiva, jedan vatrogasac ozlijeđen

Danas u 15 sati Ured za upravljanje u hitnim situacijama zaprimio je obavijest Centra veze Javne vatrogasne postrojbe Zagreb o požaru šume i niskog raslinja na području Glibokog jarka (Dubokog jarka).

Na intervenciju gašenja ovog požara izašlo je za sada 30 vatrogasaca sa 10 vozila. Požar su pod kontrolu stavili profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe (11 vatrogasaca) uz pomoć dobrovoljnih vatrogasaca i opasnosti za stambene objekte i stanovništvo nema.

Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen i zbrinut je na mjestu događaja, doznajemo iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Kako se radi o lokaciji Gliboki jarek, u požaru se sporadično javljaju eksplozije streljiva koje je bilo razasuto po području nakon velike eksplozije vojnog skladišta Gliboki jarek 07.04.1994. godine. Zbog toga opožaranoj površini od cca 150 000 m2 se pristupa sa osobitim oprezom.

Uz vatrogasne snage na terenu se nalaze i službenici Policijske uprave zagrebačke, Nastavvog zavoda za hitnu medicinu Zagreb i dežurni timovi Ureda za upravljanje u hitnim situacijma Grada Zagreba.

RSS