VAPAJI IZ DUBROVNIKA I SPLITA: ‘Sigurnost djece ugrožena zbog zakrčenih nogostupa i nedostatka javne rasvjete’

MORH

U Ulici Stjepana Cvijića u Dubrovniku automobili parkirani na nogostupu ozbiljno ugrožavaju sigurnost djece, dok Split u ulici na Žrnovnici takav problem ima zbog nedostatka rasvjete.

Portal dulist.hr prenosi apel stanara iz te ulice u Gružu.

-Ovu su ulicu u Gružu očito sve vlasti zaboravile. Djeca obilaze automobile parkirane na nogostupu i moraju hodati po cesti. Bilo bi lijepo staviti stupiće na nogostup te time zabraniti automobilima da blokiraju djeci prolaz – mišljenja je stanar.

I zaista, na ovaj je način ugrožena sigurnost pješaka, posebno djece koja su najugroženija skupina u prometu. Nažalost ovakvi se primjeri mogu vidjeti diljem Dubrovnika, gdje nogostup služi kao parkirno mjesto.

Iz Splita pak dolazi upozorenje na stanje na cesti koja vodi prema Privoru. Kako duž nje nema rasvjete ugrožena je sigurnost mnoge djece koja tamo žive. Pogotovo kada tim dijelom prolaze noću.

Splitski gradski vijećnik MOST-a, Ante Bradarić Šljujo, objavio je video kojim apelira na nadležne u Gradu Splitu da postave javnu rasvjetu na toj cesti.

“U Ulici don Rafaela Radice koja se nalazi na Privoru (Žrnovnica) na jednom dijelu nema rasvjetnih stupova.
Dio ulice u dužini između 400- 500 metara je u mraku. Ova ulica je ne tako davno bila osvjetljena na cijeloj svojoj dužini ali prije dvije godine došlo je do pada rasvjetnih stupova koji nikad nisu vraćeni.

U samoj ulici živi veliki broj obitelji sa djecom, a zbog nepostojanja rasvjete u tom dijelu se ne vidi na udaljenost većoj od metar. Najveći problem je osjećaj sigurnosti samih stanovnika tog dijela ulice u večernjim satima, posebice u zimsko doba kada mrak pada već oko 17 sati.

Smatram da Grad treba u što skorijem vremenu osvijetliti navedenu ulicu prvenstveno zbog djece koja tu žive jer njihova sigurnost je najvažnija, stoga sam nadležnom pročelniku poslao zahtjev da se problem riješi u što skorijem vremenu te da me se obavijesti o koracima koje planiraju poduzeti u rješavanju ovog problema”, napisao je na svom Facebook profilu gradski vijećnik Most-a Ane Bardarić-Šljujo.

[SIGURNOST DJECE NA PRIVORU JE NAJVAŽNIJA STOGA OČEKUJEM OD GRADA ŽURNO POSTAVLJANJE JAVNE RASVJETE ]

[SIGURNOST DJECE NA PRIVORU JE NAJVAŽNIJA STOGA OČEKUJEM OD GRADA ŽURNO POSTAVLJANJE JAVNE RASVJETE ]Danas sam dobio video koji prikazuje kako u ulici don Rafaela Radice koja se nalazi na Privoru (Žrnovnica) na jednom dijelu nema rasvjetnih stupova.Dio ulice u dužini između 400- 500 metara je u mraku. Ova ulica je ne tako davno bila osvjetljena na cijeloj svojoj dužini ali prije dvije godine došlo je do pada rasvjetnih stupova koji nikad nisu vraćeni.U samoj ulici živi veliki broj obitelji sa djecom, a zbog nepostojanja rasvjeta u tom dijelu se ne vidi na udaljenost većoj od metar. Najveći problem je osjećaj sigurnosti samih stanovnika tog dijela ulice u večernjim satima, posebice u zimsko doba kada mrak pada već oko 17 sati.Smatram da Grad treba u što skorijem vremenu osvijetliti navedenu ulicu prvenstveno zbog djece koja tu žive jer njihova sigurnost je najvažnija, stoga sam nadležnom pročelniku poslao zahtjev da se problem riješi u što skorijem vremenu te da me se obavijesti o koracima koje planiraju poduzeti u rješavanju ovog problema. Ovim putem pozivam i ostale građane da slobodno jave probleme koji ih muče u svojoj okolini odnosno u Gradu kako bi ih pokušali zajedno riješiti.Tu sam radi Vas!

Gepostet von Ante Bradarić-Šljujo am Montag, 10. September 2018

RSS

 

 

RSS