UPALJEN METEOALARM: U Hrvatsku stiže ogromna hladna fronta

Izvor: Severe Weather

Promjena vremena sve je bliže, a prema najnovijoj prognozi ogromna hladna fronta sa sjevera veći dio Hrvatske pogodit će u subotu, javlja N1.

U petak će biti još većinom sunčano, vrlo toplo, ponegdje i vruće. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, uglavnom u riječnim dolinama i gorskim kotlinama, a poslijepodne je moguć poneki pljusak, uglavnom u gorskim krajevima. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren jugozapadni i jugoistočni.

Na Jadranu će ujutro uz obalu puhati slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a navečer će na sjevernom dijelu zapuhati jugo. Najniža jutarnja temperatura imeđu 11 i 16, na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviša dnevna uglavnom između 26 i 30 °C.

U subotu stiže jače naoblačenje s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će već prijepodne zahvatiti zapadne predjele, a do kraja dana proširit će se i na veći dio zemlje. Temperatura zraka u padu uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a poslijepodne najprije na sjevernom Jadranu uz jaku i olujnu buru.