ULTIMATIVNI STANDARD: Polaznici programa Certificirani Menadžer Korporativne Sigurnosti stjecali nove spoznaje o arhitekturi korporativne sigurnosti

Na prvom modulu programa cjeloživotnog obrazovanja kojeg izvodi Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, održanog u petak, 6. rujna i subotu 7. rujna, naglasak je bio na arhitekturi korporativne sigurnosti.

Prije početka nastave sve polaznike pozdravio je Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, ujedno i voditelj programa. Ostojić je istaknuo da je posao menadžera korporativne sigurnosti iznimno odgovoran i obuhvatan i da nužno zahtjeva unaprjeđenje kompetentnosti i kvalitete rada.Osnovna svrha certifikata kojeg će te dobiti nakon 95 sati nastave, brojnih vježbi i ispita je unaprjeđivanje vašeg stručnog, ekonomskog i društvenog  statusa, istaknuo je Ostojić i zaključio: Certifikat menadžera korporativne sigurnosti, HUMS i SEECSA prihvaćaju kao zlatni standard sigurnosne struke.

Polaznici programa su od predavača dr. sc. Darije Ivandić Vidović, saznali što je poslovna strategija poduzeća, na koji način izraditi strategije, politike i procedure korporativne sigurnosti, kako provoditi usklađivanje korporativne sigurnosti s poslovnim ciljevima organizacije, kako pokrenuti i realizirati projekte uspostave korporativne sigurnosti, na koji način se dizajniraju poslovni procesi korporativne sigurnosti. Također, obrađeno je područje ustroja i pozicioniranja korporativne sigurnosti kroz izradu matrice odgovornosti u kompaniji kao i ključna načela za uspostavu učinkovite korporativne sigurnosti , definiranje KPI-eva i praćenja njihove realizacije.

Do kraja listopada polaznici imaju obvezu savladati dvije vježbe: izraditi strategiju korporativne sigurnosti izabrane organizacije i definirati KPI-eve i praćenje njihove realizacije.

Do stjecaja CMKS-a polaznici će morati uspješno savladati još sedam modula: Upravljanje rizicima, Krizni menadžment, Upravljačke  funkcije menadžera korporativne sigurnosti, Upravljanje devijantnim ponašanjem na radnom mjestu i interne korporativne istrage, Poslovno obavještajna djelatnost, Informacijska i cyber sigurnost te Leadership i coaching u korporativnoj sigurnosti.

Program Certificiranja menadžera korporativne sigurnosti podržava HEP.

Detaljnije informacije o ovom programu cjeloživotnog obrazovanja možete saznati na linku www.uhms.hr ili zatražiti putem e-maila: info@uhms.hr

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com