UHIĆEN SEKSUALNI MANIJAK IZ NOVOG ZAGREBA: Slijedio je svoje žrtve i silovao ih

prtsc

Manijak ima tek 19 godina a policija ga sumnjiči za najmanje dva silovanja na području Novog Zagreba. Napadao je rano ujutro, a žrtve slijedio do mjesta  na kojem bi ih brutalno silovao.  Psihološki profili silovatelja i inače pokazuju kako traže dominaciju i napadaju blizu mjesta stanovanja.

Mladić, kojeg je policija kazneno prijavila zbog prisile na spolni odnos, a sumnjiče ga za još nekoliko silovanja na području Novog Zagreba još od lipnja prošle godine, 18. ožujka malo prije sedam sati vozio ZET-ovim autobusom. Među putnicima primijetio je 21-godišnjakinju. Kad je izišla u zagrebačkoj Sloboštini, krenuo je za njom i slijedio je do kafića u kojemu je radila. Otključala je kafić, a on je zatražio da ga pusti i da mu skuha kavu. Prvo se nećkala, no onda ga je ipak pustila u kafić. Čim mu je okrenula leđa, napao je. Žrtvu je srušio na pod, a potom je brutalno silovao. Ostavio ju je da leži u nesvijesti na podu iza šanka i pobjegao.

Gostima koji su od sedam sati počeli pristizati u kafić bilo je neobično da je kafić otvoren a da nigdje nema konobarice. Pronašli su ju slomljenu i razbijenu te pozvali Hitnu pomoć i policiju. Djevojku su prevezli u bolnicu, gdje su utvrdili da je teško ozlijeđena i silovana te su uzeli uzorak za analizu, kako bi imali za usporedbu nakon što pronađu sumnjivca.

Djevojka, kako doznaje 24sata, nije iz Zagreba i u kafiću je tek kratko radila, nakon oporavka je dala otkaz i vratila se kući. Istražitelji su se odmah bacili u potragu za silovateljem. S jedne od nadzornih kamera uspjeli su skinuti koliko-toliko dobru snimku, a u interesu istrage o događaju nisu izvijestili kako silovatelj ne bi znao da su mu na tragu.

Na Laništu silovao maloljetnicu

Prema načinu izvršenja djela i opisu koji im je dala žrtva, te snimci koju su imali, sumnjali su da je riječ o počinitelju koji je unazad godinu dana izvršio još nekoliko istovrsnih kaznenih djela. Među njima je i silovanje maloljetnice (17) u pothodniku ispod rotora na zagrebačkom Laništu iz lipnja prošle godine. Iako za ovo silovanje kriminalističko istraživanje službeno još traje, te za njega još nije podnesena kaznena prijava protiv 19-godišnjaka, neslužbeno se doznaje kako je upravo on glavni osumnjičeni i za ovaj slučaj. I u tom slučaju silovatelj je žrtvu pratio dok se vraćala kući.

U jednom od ukupno osam pothodnika na tom dijelu, koji su noću obično pusti i prazni, napao ju je i rukama joj obuhvatio vrat. Počeo ju je daviti i djevojka je ostajala bez zraka. Zapomagala je, na što je silovatelj postao još grublji i uporniji, kao da ga je njezino protivljenje uzbuđivalo. Srušio ju je na tlo i nastavio daviti.

“Ubit ću te ako budeš vikala” zaprijetio je i nastavio maltretirati bespomoćnu žrtvu. Stiskao ju je uz tlo, zbog čega je imala mnoge ogrebotine po tijelu. Izmučenu i izudaranu, prisilio ju je na spolni odnos.

Nakon zlostavljanja pobjegao je u nepoznatom smjeru ostavivši djevojku uplakanu i šokiranu. Ipak, nekako je uspjela pozvati pomoć. Odmah su prikupili sve tragove s mjesta događaja, a potom i snimke videonadzora sa svih objekata u blizini. Snimka videonadzora bila je jedan od glavnih tragova pomoću kojega su istražitelji uspjeli na kraju identificirati mladića, a potom ga i uhititi.

U slučaju na Laništu policija još prikuplja dokaze protiv mladića, zbog čega ga nisu još kazneno prijavili i za drugi slučaj.

Ako mu dokažu krivnju, prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. On se od početka srpnja nalazi u istražnom zatvoru koji mu je odredio istražni sudac Županijskog suda u Velikoj Gorici zbog opasnosti od ponavljanja djela. Neovisno o tome hoće li ga policija prijaviti i zbog napada na Laništu, dok se nalazi u pritvoru za jedno djelo, ne mogu mu odrediti pritvor i za drugo.

izvor: 24 sata