Je li pokušaj davanja mita HDZ-ovca razlog njegove ostavke na sve političke funkcije?

HDZ

– Podnio sam ostavku na sve političke funkcije u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, na mjesto predsjednika Županijskog odbora Požeško-slavonske županije, člana Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora, obavijestio je javnost HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić kojeg je novinar Drago Hedl u četvrtak optužio za pokušaj podmićivanja kako ne bi objavio tekst o njegovim poslovnim problemima.

Franjo Lucić je o svome činu obavijestio i predsjednika stranke Andreja Plenkovića, javlja RTL.

– Bez obzira na neutemeljenost optužbi, odlučio sam da ne želim biti teret svojoj stranci. Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju, kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno, dokazati na mjerodavnom mjestu, poručio je Lucić.

Hedl je na portalu Telegram u četvrtak objavio kronologiju svojih pokušaja stupanja u kontakt s Lucićem, a objavio je i snimke razgovora s njim.

Navode da je Lucić u srijedu u telefonskom razgovoru, čiji dijelovi su obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama, prenosi Jutarnji.hr

RSS