RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE: Podvodili djevojke u Zadru, ali i ostalim dijelovima Hrvatske

prtsc

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba u dobi od 25 do 49 godina koje se sumnjiči za više kaznenih djela i prekršaja, priopćila je Policijska prava zadarska.

25-godišnjaka, 26-godišnjaka, 34-godišnjaka i 29-godišnju srpsku državljanku se tako sumnjiči da su, u proteklih nekoliko mjeseci, na području Zadra i ostalog dijela Hrvatske organizirali pružanje seksualnih usluga od strane tri strane i dvije hrvatske državljanke.

Dvojicu 49-godišnjaka se sumnjiči da su nelegalni pištolj prodali 25-godišnjaku kod kojega je pištolj pronađen i oduzet.

49-godišnjaka se sumnjiči da je na ime nepostojećeg duga, uz prijetnju, od 40-godišnjaka pokušao iznuditi nekoliko tisuća kuna.

Protiv njih je Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog prostitucije, neovlaštenog posjedovanja oružja i iznude u pokušaju, a protiv pet ženskih osoba biti će podneseni optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu zbog odavanja prostituciji te protiv 25-godišnjaka optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.