Uhićen je mladić koji je išarao spomenik Franji Tuđmanu

Je li ovaj muškarac oštetio Tuđmanov spomenik?

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “oštećenje tuđe stvari”. Riječ je o mladiću koji je oštetio spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Njegovu fotografiju s nadzorne kamere policija je nedavno javno objavila i sada mu se ušlo u trag.

“Zahvaljujući suradnji s građanima, a ujedno kvalitetnim i korisnim informacijama koje je policija nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na web stranicama Policijske uprave zagrebačke zaprimila, provedeno je i dovršeno navedeno kriminalističko istraživanje”, poručuju iz PU zagrebačke.

Sumnja se da je 24-godišnjak 5. siječnja 2019. godine oko 23,55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice, te sprejem crne boje kojeg je donio sa sobom, na postolju spomenika “Franjo Tuđman – prvi hrvatski predsjednik” nacrtao grafit. Nakon toga je otišao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

RSS