Uhapšen 48-godišnji preprodavač marihuane i kokaina

MUP RH

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom i zaplijenili 2018 grama marihuane, 712,4 grama kokaina, dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine s tragovima kokaina, mehaničku metalnu prešu s tragovima kokaina, korespondenciju i novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Temeljem prethodno prikupljenih saznanja da se navedeni 48-godišnjak bavi preprodajom većih količina kokaina i marihuane, policijski službenici Službe kriminaliteta droga su 18.12.2017. godine, u večernjim satima na području Grada Samobora uhitili 48-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Idućeg dana, temeljem naloga suca istrage obavljena je pretraga stana kojim se koristi navedena osoba te je tom prilikom pronađeno ukupno 2018 grama marihuane, 712,4 grama kokaina, dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine s tragovima droge kokaina, mehanička metalna preša, korespondencija i novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 48-godišnjak nabavljao veće količine marihuane i kokaina, koju je potom skrivao na adresi stanovanja gdje je drogu potom prešao i pripremao za daljnju neovlaštenu prodaju drugim kupcima na zagrebačkom području.

RSS