UGROŽENA SIGURNOST DJECE: ‘Naši školarci moraju hodati po cesti i izlagati se opasnosti’

Ravnatelji škola progovorili o mjerama u kojima bi zbog korone trebala krenuti nastava
Eh Bee Family/Youtube

Predstavnici Gradskog kotara Montovjerna uputili su priopćenje u kojem ističu kako je ‘prebacivanje nastave u OŠ Lapad radi dogradnje i nadogradnje škole Montovjerna u 2019. godini stvorilo određene probleme školarcima i roditeljima kotara Montovjerna.’

–  GK Montovjerna zaprimio je pritužbe većeg broja građana koji su zabrinuti za sigurnost svoje djece koja zbog izgradnje OŠ Montovjerna moraju prolaziti ulicom Bana Josipa Jelačića kako bi došli do OŠ Lapad koju će pohađati do završetka izgradnje nove područne škole Montovjerna.

Ulica kao takva ne zadovoljava sigurnosne propise jer je zakrčena nepropisno parkiranim automobilima i nema izgrađen nogostup za pješake radi čega su djeca primorana hodati po cesti i izlagati se nepotrebnoj opasnosti.

Nadalje, zbog izgradnje nove stambene zgrade pokraj robne kuće ‘Minčeta’, povećat će se prometnost ulice što će dodatno uvećati opasnost prolaska za sve pješake.

Urgiram Grad da poduzme sve aktivnosti kojima će povećati prohodnost i sigurnost ove ulice – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik GK Montovjerna Nikša Đerek.

RSS