Može li zbog političke svađe u Varaždinskoj županiji doći do ozbiljnih sigurnosnih problema?

varazdinska-zupanija.hr

U Varaždinskoj županiji mogao bi se dogoditi ozbiljan sigurnosni problem. Naime, kako proizlazi iz priopćenja HNS-a Varaždinske županije, došlo je do ozbiljnih razmirica između župana Radimira Čačića i načelnika i gradonačelnika.

HNS tvrdi da je župan zatražio gradove i općine da financijski pomognu NK Varaždin, što i ne bi bilo problematično da im, u slučaju da to odbiju, nije poručio kako će im uskratiti sredstva iz Županijske uprave za ceste.

“Izostanak ŽUC-ovog sufinanciranja uređenja županijskih i lokalnih cesta, te sanacija klizišta, direktno ugrožava sigurnost ljudskih života”, smatraju u HNS-u i traže od župana Čačića da odustane od ovakvog uvjeta.

HNS smatra da svaki Grad ili Općina mogu sukladno Zakonu o sportu (čl.74) samostalno i na transparentan način donijeti odluku o donaciji NK Varaždinu, neovisno o županu.

Neki sudionici ovog sastanka župana s načelnicima i gradonačelnicima uvjeravaju da nikakvog uvjetovanja od strane župana nije bilo. Varaždinske vijesti doznaju da Čačić nije rekao „dajte za NK Varaždin ili nema sanacije cesta i klizišta“, već je najavio da će Varaždinska županija „uskočiti“ tamo gdje to neće općine ili gradovi, ali da će to imati na umu.

RSS