U podcastu ‘Jesmo li sigurni da smo sigurni?’ gostuju Ines i Marko Krečak, osnivači Hrvatskog centra za zaštitu osobnih podataka Feralis

Ines i Marko

Na HUMS TV YouTube kanalu pogledajte novo, 35. izdanje Podcasta Svijeta sigurnosti “Jesmo li sigurni da smo sigurni?”, kojeg uređuje i vodi Alen Ostojić.

Njegovi gosti su Ines i Marko Krečak, osnivači Hrvatskog centra za zaštitu podataka Feralis, stručnjaci za zaštitu osobnih podataka i informacijsku sigurnost.

Ines i Marko životnu povezanost proširili su na poduzetništvo kada su 2018. godine utemeljili Hrvatski centar za zaštitu osobnih podataka Feralis, ‘Centar Feralis’.

Ines i Marko govore o tome jesu li se javne i privatne institucije prilagodile zaštiti osobnih podataka, je li motiv ulaganja u zaštitu osobnih podataka visoke novčane kazne ili stvaranje konkurentske prednosti, jesu li osvješćivanje i edukacija ključ poboljšanja zaštite osobnih podataka, zašto su sa Veleučilištem u Rijeci pokrenuli program cjeloživotnog obrazovanja službenika za zaštitu podataka i na kraju, kome je namijenjen program ‘Feralisova šapa’.

Cijelu emisiju možete pogledati OVDJE.

DBO/ Foto: svijetsigurnosti.com