U Osijeku otvoren SOLARI 2023 – Sajam lova, ribolova i turizma

SOLARI 2023

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Osječko – baranjske županije, Hrvatskog športsko ribolovnog saveza i Hrvatskih šuma, na prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije u Osijeku, 8. rujna otvoren je trodnevni Sajam lova, ribolova i turizma – SALORI 2023.

Sigurnost turista, izletnika, ljubitelja prirode, lova i ribolova vrlo je bitan faktor naše vrlo značajne gospodarske grane turizma, stoga je sudjelovanje na Sajmu prilika da Područni ured civilne zaštite Osijek i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Osijek predstave dio opreme, plovila i vozila kojima raspolaže Ravnateljstvo civilne zaštite te da kroz informativno-edukativne aktivnosti promoviraju broj 112 i informiraju građane o sustavu civilne zaštite, rizicima poput požara, poplava i potresa, o opasnostima od minsko – eksplozivnih sredstava te načinima postupanja i pravilnog ponašanja.

Tijekom sajma, svaki dan od 10 do 19 sati, za djecu i mlade održavat će se edukativne radionice i igraonice „Zemlja rizika“  te likovne radionice na temu civilne zaštite i smanjenja rizika od katastrofa.

Sajamska priredba trajat će do nedjelje, 10. rujna 2023. pa posjetite i prostor Ravnateljstva civilne zaštite na otvorenom dijelu gdje predstavljaju opremu i u zatvorenom dijelu Gospodarskog centra.

 

DBO/ Foto: MUP RH