U deset godina članstva u Europskoj uniji ostvarili smo više od 10,7 milijardi eura neto dobiti za Hrvatsku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u ponedjeljak, 12. lipnja 2023. na otvorenju konferencije u povodu 10. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji – Sljedeće desetljeće europske integracije u Kući Europe u Zagrebu.

Plenković je naglasio  da put Hrvatske u Europsku uniju nije bio nimalo jednostavan te da ćemo tek u idućih deset godina shvatiti što smo postigli kao društvo. „Hrvatsku smo doveli u srž europske integracije, za stolom je svih bitnih procesa, odlučuje ravnopravno u Vijeću, ima svoj snažan glas u Komisiji i pomalo postajemo akteri koji donose ideje“, poručio je. Naveo je i da smo u deset godina članstva u Europskoj uniji ostvarili više od 10,7 milijardi eura neto dobiti za Hrvatsku.

„Hrvatsku smo doveli u srž europske integracije, za stolom je svih bitnih procesa, odlučuje ravnopravno u Vijeću, ima svoj snažan glas u Komisiji, ima zastupnike u Parlamentu, naši su ljudi u svim mogućim skupinama i pomalo postajemo akteri koji donose ideje“, zaključio je Plenković.

DBO/ Foto: Vlada RH