Banožić na obljetnici ZzP-a: Logistika je pokretač svake organizirane i profesionalne vojske

Ministar obrane Mario Banožić prisustvovao je u utorak 13. lipnja 2023. godine obilježavanju 21. obljetnice Zapovjedništva za potporu u vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu.

Tom prigodom ministar Banožić čestitao je pripadnicima i pripadnicama Zapovjedništva za potporu 21. obljetnicu i zahvalio im na predanom i ustrajnom radu, profesionalnosti i golemom trudu kojeg svakodnevno ulažu kako bi Hrvatska vojska sve svoje zadaće obavljala još kvalitetnije, brže i bolje. “Vi, poštovane pripadnice i pripadnici, najvažniji ste dio logističkog sustava Oružanih snaga i dokazujete kako bez dobre logistike nema ni jake vojske” rekao je, istaknuvši kako je logistika jedan kompleksan sustav, proces upravljanja, pokretač svake organizirane i profesionalne vojske.

“Nema aktivnosti Hrvatske vojske u kojoj ne sudjeluje Zapovjedništvo za potporu” naglasio je ministar, te se prisjetio poplava, potresa i pandemije koronavirusa gdje su upravo pripadnici ZzP-a bili jamac sigurnosti svakog našeg građanina u tim izazovnim trenucima.

Ministar Banožić je također naglasio kako su Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane u fokus stavili vojnika i snaženje Hrvatske vojske u svim granama kroz značajne projekte opremanja i modernizacije, te da će nastaviti razvijati nove i unaprjeđivati postojeće sposobnosti, kako bi Oružane snage i u budućnosti mogle odgovoriti na sve izazove i zadaće definirane Ustavom i zakonom.

Načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj u svom obraćanju prisjetio se Domovinskog rata i naglasio bitnu ulogu tadašnjih pripadnika Zapovjedništva za potporu koji su dali nemjerljiv doprinos obrani domovine i pobjedi.

U prigodnom pozdravnom obraćanju zapovjednik ZzP-a general-pukovnik Mladen Fuzul istaknuo je kako su pripadnici ZzP-a u ova dva desetljeća odradili veliki broj logističkih, zdravstvenih zadaća i drugih zadaća u zemlji i inozemstvu čime je pružena potpora svim postrojbama Hrvatske vojske, civilnim institucijama i civilnom stanovništvu.

U prigodi 21. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu promaknutim i pohvaljenim pripadnicima ZzP-a ministar Banožić i ostali visoki uzvanici uručili su odlikovanja, vojne medalje, nagrade i pohvale.

 

DBO/ Foto: MORH/ T. Brandt