TRENER BORILAČKIH VJEŠTINA PUTINOVOG OSIGURANJA PONOVNO U HRVATSKOJ: I vodit će posebnu radionicu

I vodit će posebnu radionicu

Od prošle godine pri Combat centru Zagreb možete organizirano vježbati filipinski sustav borbe, u svijetu poznatiji kao Pekiti-Tirsia Kali.

Riječ je o najprihvaćenijem sustavu filipinskih vještina u vojnim i policijskim sustavima diljem svijeta, a kako doznajemo od Damira Javorovića, predstavnika za Hrvatsku, Tuhon Rommel Tortal majstor ove vještine koji dolazi u Zagreb obučava i osobno osiguranje i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

 

‘Da, obučava i osiguranje premijera Indije, FBI, UNPOL i mnoge druge. Imao sam prilike vidjeti popis od nekoliko stranica A4 formata koga je sve obučavao. Popis je zaista impresivan. Osim toga direktor je i u International Bodyguard and Security Services Association – IBSSA. Savjetnik je mnogim sustavima i organizacijama, a pod njegovim vodstvom učili su mnogi majstori Kalija, među kojiam je i Marcaida. On je također gostovao u Hrvatskoj, i to punih sedam godina.

Ja sam filipinske borilačke vještine počeo trenirati još davne 1991. godine, i to Moderni Arnis. Eskrima i Arnis su derivati Kalija, dakle podvrsta. Cijenim svako znanje, ali ovo što pokazuje Tuhon Rommel je vanserijski’, uvjerava Javorović i na upit o planiranim aktivnostima dodaje:

‘Naša grupa i ove godine organizira ljetni kamp u Skradinu koji će od 19.- 23. srpnja voditi osobno Tuhon Rommel Tortal. U pet dana odradit ćemo tehnike borbe nožem, tomahawkom, dugim oštricama, palicama kao i goloruku borbu. Za sada imamo prijave iz devet zemalja. Prije toga, 28. travnja organiziramo besplatnu radionicu za žene i to u Combat centru Zagreb od 19-21 sati.

I za kamp i za radionicu ostalo je još svega nekoliko slobodnih mjesta stoga svi koji žele sudjelovati u našim aktivnostima mogu se prijaviti putem mail adrese: fmacroatia@gmail.com. Za dodatne informacije kliknite na linkove Pekiti-Tirsia kali ljetni kamp te Besplatna Kali radionica za žene, rekao nam je Javorović.

RSS