TRAGEDIJA NA ZRČU (NI)JE SE MOGLA SPRIJEČITI? Pag puno ulaže u sigurnost, no nešto je ipak pošlo po zlu

prtsc Youtube/Novalja.com

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo izrazio je žaljenje zbog tragedije koja se dogodila na Zrču gdje je jedan britanski turist ubijen, a dvojica su ranjena. Za ubojicom policija još traga, no izgleda da je mladić stradao u obračunu dvaju skupina turista.

“Ulažemo velike napore kako bismo podigli sigurnost u našem gradu i okolnim mjestima i usprkos ovoj tragediji, koju na žalost nismo mogli prevenirati, mislim da je ta razina zaista na visokoj razini. U prostorijama Općine Novalja svakodnevno održavamo sastanke s predstavnicima policije, vatrogasaca, hitne medicinske pomoći, Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone i svih ostalih koji su involvirani ili na bilo koji način mogu pomoći u očuvanju i podizanju sigurnosti lokalnog stanovništva, ali i naših gostiju. Na tim sastancima razgovaramo o svakom pojedinom problemu koji uočimo, iznosimo prijedloge i potom usmjeravamo djelovanje s ciljem prevencije. Također, gotovo svakodnevno razgovarao i s organizatorima festivala, ali i vlasnicima klubova koji rade do kasno u noć. Dakle, činimo sve što je u našoj moći”, izjavio je Dabo za Novi list osuđujući svaki oblik nasilja i izražavajući sućut obitelji stradalog.

“Sami vlasnici ugostiteljskih objekata i raznih klubova postali su svjesni mogućih opasnosti i prevencije radi postavili video-nadzor te angažirali  zaštitarske službe. Video-nadzor postavljen je i na više gradskih lokacija, kao i plakati kojima se upozorava na civilizirano ponašanje i odijevanje”, podsjeća gradonačelnik.

RSS