Tomislav Sabljo ubijen u noćnom klubu u Zagrebu. Gradonačelnik: ‘Kako je oružje ušlo tamo?’

screenshot Nova TV / Youtube

Zagrebačka policija održala je konferenciju za medije o ubojstvu Tomislava Sablje, USKOK-ovog optuženika koji je rano jutros ustrijeljen u klubu Ritz na zagrebačkoj Trešnjevci.

Pred novinare je izašao voditelj Odjela za krvne delikte Policijske uprave zagrebačke, Miroslav Topić. “Mogu potvrditi da je počinjeno kazneno djelo ubojstva u jednom noćnom klubu u Zagrebu, oko 04:40 sati. Izvršeno je vatrenim oružjem. Okolnosti i motive nastavljamo utvrđivati, provodi se intenzivno kriminalističko istraživanje”, kazao je, te dodao: “Brzom reakcijom policije osumnjičeni je zatečen na mjestu događaja. Nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.”

Potvrdio je i da je do pucnjave došlo u klubu, ne ispred kluba. “Bilo je prisutno dosta ljudi, obavljamo sve te obavijesne razgovore, ima više desetaka obavijesnih razgovora i pravo istraživanje sada slijedi”, zaključio je.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević također je komentirao ovaj tragični događaj.

“Baš sam razgovarao jutros s PU zagrebačkom i sljedeći tjedan na sjednici gradske skupštine imat ćemo izvješće o sigurnosti zagrebačke policije za 2022. godinu. To izvješće je nikada bolje u zadnjih 20 godina što se tiče svih sigurnosnih pokazatelja, broja teških i lakših kaznenih djela, razrješavanja kaznenih djela, što je i te kako bitno, da se počinitelji uhvate”, smatra gradonačelnik.

Dodao je kako brojna istraživanja pokazuju da je Zagreb među najsigurnijim europskim, ali i svjetskim metropolama.

“Drago mi je da je počinitelj odmah uhićen, a ono što mene zanima, pošto istraga i dalje traje, je da li je bilo propusta na strani kluba, jer nije mi jasno kako se oružje našlo u samom klubu”, rekao je Tomašević.

RSS