Tko su dobitnici godišnjih priznanja za izvrsnost u zaštiti na radu?

Dobitnici godišnje nagrade

U povodu obilježavanja Europskog tjedna zaštite na radu, u organizaciji Zavoda za unapređivanje zaštite na radu i suradnji s Tehničkim muzejom „Nikola Tesla“ u Zagrebu, u utorak, 23. listopada 2018. održana je Konferencija „Zaštita na radu – jučer, danas, sutra“.

Nakon dvije godine provedbe intenzivnih aktivnosti prigoda je da iskažemo zahvalnost i nagradimo priznanjima i plaketama tvrtke i ustanove koje su u prvoj nacionalnoj kampanji „STOP ozljedama na radu 2016.-2018“, ostvarile rezultate i uvjete za dugoročna postignuća na unapređivanju zaštite na radu, dajući primjer i motiv i svim drugim dionicima, tvrtkama i ustanovama. Neprijeporna je važnost zaštite na radu za očuvanje radne sposobnosti, duže zadržavanje radnika u svijetu rada, smanjivanje gubitaka i troškova uzrokovanih ozljedama, profesionalnim i drugim bolestima povezanima s radom, naglasio je  Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda.

Priznanja i plakete dodijeljene su tvrtkama i ustanovama: AD PLASTIK Solin, CEMEX Hrvatska, DS Smith Plastics Karlovac, HEP d.d., Holcim Hrvatska, INA d.d., Rockwool Adriatic d.o.o. i URIHO Zagreb.

U ime svih dobitnika priznanja i plaketa zahvalila se Ilijana Brkanović iz tvrtke INA d.d.

DBO/Foto: Zavoda za unapređivanje zaštite na radu