Suradnja EFFECTUS-a i HUMS-a u obrazovanju certificiranih Intelligence analitičara

Potpisan sporazum o suradnji EFFECTUS-a i HUMS-a u obrazovanju certificiranih Intelligence analitičara

Poslovno učilište EFFECTUS i Hrvatska udruga menadžera sigurnosti potpisali su sporazum o suradnji u projektu obrazovanja za stjecanje Intelligence analysis certifikata.

Intelligence analysis certifikat predstavlja potvrdu o stečenim intelligence analysis znanjima i vještinama, a sastoji se o d 4 modula: Basic, Advanced, Expert i Strategic.

Svaki modul traje 20 školskih sati, a predavači su iskusni predavači/treneri doc.dr.sc. Robert Kopal i Darija Korkut, mag.angl. s preko 20 godina nacionalnog i međunarodnog iskustva u intelligence analysis području.

Intelligence analitičari imaju kritično važnu ulogu u analizi sigurnosnih prijetnji i rizika i zato je ključno da mogu razumjeti prikupljene informacije na temelju kojih će biti sposobni predvidjeti kako se prijetnje i ugroze mijenjaju. U današnje vrijeme razumijevanje informacija jednako je važno kao i njihovo prikupljanje, a rastuća kompleksnost okruženja iz kojeg prijetnje dolaze, kao i brzina njihova pojavljivanja nameće potrebu da analitičari vide i dalje od horizonta. Suvremeni analitičar mora biti kreativniji u promišljanju kako bi mogao zamisliti prijetnje koje ne samo da se još nikad nisu ostvarile, nego se još nisu ni počele razvijati, kazao je prof.dr.sc. Đuro Horvat, Glavni direktor Poslovnog učilišta EFFECTUS.

„Nema korporativne sigurnosti 4.0 ukoliko u njenoj organizaciji nemate Intelligence analitičara. Upravo zato, suradnja HUMS-a i EFFECTUS-a u projektu obrazovanja za stjecanje certifikata Intelligence analitičara je strateškog opredjeljenja“, kazao je Alen Ostojić, CSO, CMKS,CMS, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Za sljedeću generaciju polaznika, prvi modul Basic započinje 5. ožujka 2020.

Upisi su u tijeku, a više informacija zatražite u Uredu HUMS-a putem e-maila: info@uhms.hr

Nakon završetka radionice, polaznicima se izdaje Certifikat ISO 29990:2010 Quality Management na hrvatskom i engleskom jeziku, kojim se osigurava mobilnost znanja i potvrda stečenih kompetencija.

DBO/ Foto: Društvene mreže