STUDENTICA S VERNA IZBAČENA S VELEUČILIŠTA Mlada dama branila se da nije šmrkala kokain: ‘Ma ne, ono je bio performans’

Facebook

Studentica Verna koja je mobitelom snimljena kako u prednjoj klupi predavaonice zaklonjena torbom navodno konzumira kokain, na razgovoru s upravom Veleučilišta kategorički je zanijekala da je konzumirala nedopuštena sredstva, tvrdeći da je bila riječ o performansu.

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako se studentica na razgovoru u Upravi branila da nije konzumirala kokain, već je glumila da konzumira dječji puder.

Dekan Veleučilišta Vlatko Cvrtila potvrdio je za Jutarnji list da je sa studenticom raskinut ugovor o studiranju.

– U svakom slučaju, čak i samo simuliranje nečeg takvog, što upućuje na način konzumiranja droge, je neprimjereno ponašanje i grubo kršenje pravila naše institucije i akademskih standarda. Ovo je poruka da u akademskoj zajednici vrijede određeni oblici ponašanja koja studentima omogućavaju neometano studiranje. Ovakvi postupci koji upućuju na neprimjerene oblike ponašanja su nešto što treba osuditi i učiniti sve da se oni spriječe – kazao je.

Podsjetimo, videosnimka u trajanju od devet sekundi objavljena je na društvenim mrežama, nakon čega su nadležni na fakultetu pokrenuli odgovarajuće pravne postupke te osudili njezino ponašanje. Ubrzo je studentica privedena na razgovor, a potom i izbačena s veleučilišta Vern.

Izvor: Jutarnji.hr/ Autor: Mirela Lilek