STUDENTI U STRAHU: ‘Prije dva mjeseca uhvatio sam lopove u studentskom domu, a sada su me opljačkali’

Sveučilište u Zagrebu Studentski Centar u Zagrebu

Dvorišta studentskih domova u Zagrebu nisu zatvoreni prostori, što znači da u njih mogu ušetati i oni koji nisu stanari kompleksa.

Da je to u posljednje vrijeme postalo posebno problematično, svjedočie i slučajevi provala na Lašćini o kojima je pisao portal Srednja.hr.

Student koji stanuje u prizemlju paviljona u ožujku je uhvatio dvojicu lopova koji su kroz prozor ulazili u njegovu sobu, uz pretpostavku da su željeli otuđiti laptope.

Ovih dana scenarij je bio drugačiji. U noći s petka na subotu razvaljen je taj isti prozor, a dva laptopa i mobitel nestali su iz sobe.

– Naravno da ne krivim direktno nikoga, govorim s totalno neovisne strane. Portiri koju su na Lašćini budu po jedan u smjeni, naravno da neće obilaziti non stop od 0-24 h po dvorištu i po svim paviljonima, samo da čekaju hoće li se dogoditi takvo nešto. Da ih je više možda bi se nešto i moglo, ali ovako ne. Idemo dalje. Treba li kriviti upravu Lašćine? Nitko, ako je imalo normalan, sigurno namjerno ne želi da se studentima u njihovom domu kradu stvari i sve to događa, tako da se ne može kriviti ni uprava direktno. Sad nisam neki tip koji se razumije, ali valjda iznad uprave svakog doma zasebno dolazi Studentski centar u Zagrebu. Nadalje, SC-u je valjda iznad glave neko državno tijelo, i tko zna do kud to ide. Treba li ikoga od njih kriviti? Policiju također, možemo li njih kriviti? Uredno dođu, naprave zapisnik, zapišu sve i kažu ‘nažalost, tomu se ne može stati u kraj, kamera nema, ili se na kameri ne vidi’. Ne znam je itko od njih direktno kriv, ali koga onda okriviti, kome se obratiti za pomoć?, naisao je Trpimir u podužem postu na Facebooku.

Više o (ne)sigurnosti zagrebačkog studentskog doma na Lašćini pročitajte OVDJE.

RSS