STRUČNJAK ZA SIGURNOST DRŽI BESPLATNO PREDAVANJE: Ova je tema izuzetno bitna u turističkoj sezoni

prtsc Youtube

Udruženje obrtnika Poreč i Grad Poreč-Parenzo zajednički organiziraju predavanje magistra kriminalistike gospodina Željka Cvrtile. Predavanje pod naslovom “Zaštita privatne imovine u turističkoj sezoni” održat će se u Obrtničkom domu, Partizanska 5a u Poreču u utorak, 15. svibnja 2018. godine s početkom u 18 sati.

S obzirom na to da se tijekom ljetne sezone povećava fluktuacija populacije, ujedno se povećavaju i kaznena djela na području grada Poreča, te se ovim predavanjem želi skrenuti pažnja stanovnicima grada, obrtnicima, poduzetnicima i voditeljima odjela sigurnosti i zaštite u hotelskim tvrtkama na potrebu samozaštite i prevencije.

Kriminalna događanja nisu iznimka na području Poreštine, već su ona uobičajena  u i oko svih turističkih destinacija. Kako bi pojačali svijest građana o potrebi samozaštite i postupanju nakon kriminalnih radnji na štetu osoba i imovine, pozivamo sve zainteresirane da se odazovu predavanju. Na predavanju “Zaštita privatne imovine u turističkoj sezoni” obradit će se sljedeće teme:

1. Obilježja turističkog kriminaliteta,
2. Okolnosti koje pogoduju turističkom kriminalitetu,
3. Razlika između profesionalnih i prigodnih počinitelja,
4. Što može poduzeti policija i Državno odvjetništvo,
5. Koje mjere samo zaštite možemo poduzeti,
6. Razjašnjavanje osobnih slučajeva kriminalnih napada sudionika seminara,
7. Odgovori na pitanja sudionika seminara po navedenim temama.

Mr. krim. Željko Cvrtila, u Ministarstvu unutarnjih poslova proveo je u razdoblju od 1987. – 2009. godine. Godine 2008. na Poslijediplomskom studiju iste škole stječe stručno zvanje magistra kriminalistike. Umirovljen je u najvećem policijskom zvanju – Glavni policijski savjetnik. Od 2009. godine konzultant je za javnu i privatnu sigurnost.

Tijekom radnog vijeka prolazi policijske poslove od izvršitelja: policajca specijalca, pozornika, vođe ophodnje, detektiva, inspektora, preko srednjeg rukovoditelja: vođe sektora, vođe grupe, šefa smjene, pomoćnika i načelnika Policijske postaje, do rukovoditelja najvišeg ranga: načelnika odjela unutarnje kontrole i zaštite svjedoka, te Uprave kriminalističke policije (pomoćnik glavnog ravnatelja policije).

Obnašao je niz poslova specijalne, temeljne i kriminalističke policije, te unutarnje kontrole. Učestvovao je i u više domaćih i međunarodnih stručnih skupova, seminara i tečajeva, a pokretač je voditelj ili sukreator više različitih projekata. Objavio više od pedeset članaka s područja kriminaliteta i sigurnosti u časopisima.

izvor: Regional Express